Založ si blog

O Tajomstve nádeje

Priťahujte to, na čo väčšinou myslíte, bez ohľadu na to, či ste si týchto myšlienok vedomí, alebo nie. Tam leží pes zakopaný. (Michael Bernard Beckwith).

Beckwith bol jeden z uvádzaných učiteľov v The Secret filme (Tajomstvo) a spoluautor knihy s rovnakým názvom. Tajomstvo hovorí o múdrosti predkov, ktorí dosiahli úspech vo veciach, na ktorých im záležalo a aj o ich sile pozitívneho myslenia. Podľa knihy či filmu už vopred môžete ďakovať Stvoriteľovi vesmíru, že ste obdarovaní tým, po čom túžite, aj keď to ešte nemáte. Takto si budujete vieru i nádej. Niekedy však napriek snahe pozitívneho myslenia sa veci vôbec nedejú, ako by ste si priali a máte pocit, že ide o nekonečný príbeh a vzdáte to, o čo sa usilujete a možno práve tesne pred cieľom.

 

Pozrite sa na to – naozaj si môžete „veci“ pritiahnuť? Osobne si nemyslím, že po prečítaní tejto inšpiratívnej knihy, alebo po pozretí tohto filmu sa veci vášho života zmenia ako šibnutím čarovného prútika z rozprávky. No už samotný proces (cesta) úsilia o to, po čom túžite, vás veľa môže naučiť, ak ste vnímavý človek a posunúť ďalej a hlavne sa naučíte kúsok pozitívnemu mysleniu, ktorý naozaj robí niekedy zázraky.

 

O takomto myslení je napísaných veľa kníh. Možno ste niektoré i čítali, ale prečo potom  myslíte negatívne a tak i žijete? V prvom rade sú to viaceré médiá, ktoré podsúvajú správy o zločinoch, násilí, relácie o nesprávnych hodnotách atd.. Tieto totiž pútajú pozornosť davovej väčšiny, ktorá potom zmanipulovaná tlačí na ostatných. A pravda, málokomu sa chce vytrčať z davu, a tak sa radšej prispôsobí stádočku. Avšak svet ovplyvnili takmer vždy jedinci, ktorí šli svojou nevyšliapanou cestou, aj napriek tlaku ostatných, že budú neúspešní …, a títo jedinci veru mysleli pozitívne.

 

Myslíte, že pozitívne myslenie môže fungovať len po istú hranicu, a potom skončí jeho účinok prevalcovaný okolnosťami? Veď tú realitu si vytvárame sami. Vždy na počiatku každého činu je predsa impulz – myšlienka. Ak budete vytvárať pozitívnejšie myšlienky o sebe, akí chcete byť, postupne sa na takých budete podvedome a potom i navonok meniť. Ak ich budete utvárať o iných ľuďoch, postupne ich začnete vidieť v lepšom svetle. A ak ich budete vytvárať o veciach o ktorých snívate, časom prídu ľudia, rôzne ponuky, pretože ste verili, že prídu. Napr. ak veríte, že sa nebude dariť, lebo ste veľakrát zlyhali, a veríte tomu naozaj, tak sa to bude tak i diať. Nebude to veru inak a ešte si aj od seba odradíte iných ľudí, lebo pesimizmus len málokto zvláda dlhodobo u iných. Každý ma sám robiť čo zo sebou a svojimi problémami, aby nevyhorel, nieto ešte pomáhať pesimistom za vatikánsku menu. Každý človek potrebuje vypočuť, nakopnúť, motivovať, no musí si uvedomiť, že tú silu a nádej musí nájsť vo svojom vnútri. Boh ich  totiž každému dal, už len ich „vykopat“.

 

Odporúčam – nájdite si piesne, citáty, obrázky, filmy, čokoľvek, čo vás konkrétne motivuje vo vašom sne, v jeho realizácii a dodáva vám silu a hlavne nádej a pripomínajte si to, verte tomu, že časom to príde a tešte sa na to a ono to, verím, že raz naozaj príde a zatiaľ sa formujte „na ceste.“ Jednu  peknú motivačnú pesničku (od speváčky Janais) pridávam. Príjemné počúvanie a veľa nádeje a vnútornej sily prajem.

https://www.youtube.com/watch?v=_tqHvFVoz9c

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175692x
Priemerná čítanosť článkov: 9247x

Autor blogu