Založ si blog

Kto ste. . ?

Tajomstvá duše muža a ženy..  kto by ich nechcel vedieť?

 

Pre človeka je dôležitých veľa vecí a udalostí. Každý z nás ma však jedno spoločné –  chcebyť prijatý a milovaný, prijatá a milovaná. Niekomu stačí vedomie, že je prijatý, prijatá Stvoriteľom tak úžasného vesmíru, iný potrebuje vlastné potvrdenie od blízkej duše. Poniektorí po zlyhaniach vo vzťahoch kapitulujú a ostanú iba s Bohom a priateľmi, alebo osamotení v samote.

 

Keď však chce kresťan vybudovať hodnotný vzťah na pevných základoch, musí mať prv dobrý vzťah s Otcom. Prečo?

O tom rozprávajú  autori knižiek Očarujúca a Divoký v srdci (manželia John a Stasi Eldredge). Tieto knižky vyšli  v slovenskom preklade už v roku 2006. Podľa nich je vzťah k Bohu kľúčový, lebo jedine Boh môže dať odpovede, kto skutočne ste a zodpovedať aj ďalšie vaše otázky duše, ktoré ste možno potlačili, ktoré však vo vás ostali… Môžete si tiež všimnúť ako túžby vášho srdca zapadajú do veľkého božieho plánu.. , .

 

V tomto dnešnom svete sú pokrivené hodnoty,  no svet i tak túži zakúšať ozajstnú krásu žien a ozajstnú silu mužov. Nie sú to rozprávky ale naša hlboká vnútorná túžba. Nejde ani tak o krásu, akú prezentujú medíá, ale o tú skutočnú krásu srdca, vďaka ktorej ste úžasným darom pre svet a ktorá oslovuje aj v dnešnom čase. Tú však v sebe nenájdete bez zodpovedania vašich otázok samotným Bohom. Bez zodpovedania týchto  otázok, môžete ísť zo vzťahu do vzťahu, byť stále viac zranený človek a neskôr i dávať rany na každú stranu. Veľkú rolu o tom akí sme, zohráva samozrejme aj naša minulosť a detstvo. O ranách duše a ich vyliečení rozpráva najmä Očarujúca.

(Zdroj obr.: martinus.sk)

 

Sme stvorení na boží obraz, hriechom sme však padli a neustále padáme a tým sa vzďaľujeme Stvoriteľovi. Kým však žijeme, veľa vecí môžeme ovplyvniť a byť  tak i ozajstným darom pre druhých a najmä pre našu „polovičku“. Potom sa snáď naučíme to, ako urobiť ju/jeho šťastným a byť vzájomne šťastní.

Nikto z nás nie je dokonalý, to však nie je prekážka. Najmä ženské srdce, ktoré potrebuje vedieť aké je krásne a vzácne od svojho milovaného, toho môže vo vzťahu veľa ovplyvniť.  Prebúdzajúca žena /Eva/, ktorá otvára mužské /Adamove/ srdce, je tá, ktorá v ňom prebúdza to najlepšie tým, že sa mu dáva ako žena – niekto kto ponúka svoju vnútornú krásu, svoje skutočné srdce, ktoré je tak zraniteľné. Prebúdzať Adama (srdce) znamená – byť si vedomá vlastnej krásy a zaujať takýto postoj: Potrebujem ho. Verím mu.

Viac o mužskom srdci zistíte v knihe Divoký v srdci.

(zdroj obr.: martinus.sk)

————–

Tieto knihy môžete nájsť v rôznych kamenných obchodoch, ako i internetových kníhkupectváach.  napr. na www.ver.sk  Na tejto stránke nájdete tiež veľa povzbudivých nahrávok, prstene a rôzne veci, ktoré vám môžu pomôcť vidieť a pripomínať vašu hodnotu, smerovanie, pomáhať vo viere, budovať vzťahy s Bohom i ľuďmi, .., .

 

 

 

 

 

 

 

 

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175619x
Priemerná čítanosť článkov: 9243x

Autor blogu