Naplnenie túžby

4. novembra 2012, lucinka, Motivácia pre nezadaných kresťanov

Ak chceš silnejšie svaly, dvíhaš stále ťažšie činky. Možno vtedy stonáš, ale ak to nevzdáš, želaný efekt sa dostaví. Ani kresťanský život nie je ľahký, dokonca Jeho Slovo ho prirovnáva k bojisku. Dôležité je vytrvať! Peter napísal: „Milovaní, nečudujte sa, keď ste v ohni skúšok, ktoré na vás prišli, akoby sa vám prihodilo niečo nezvyčajné!“ (1Pt 4,12).  Preto ver a hlavne vytrvaj v každej životnej skúške a neboj sa, efekt sa dostaví a to aj v nájdení tej najlepšej polovičky tvojho srdca.

 

Ako však veriť, keď prichádzajú pochybnosti a nič sa akoby nedeje v tvoj prospech a cítiš sa nezabezpečený, zabudnutý..?

V prvom rade, odožeň od seba obavy, ktoré útočia na tvoju myseľ – a zbav sa strachu.  Ako dieťa Kráľa máš nárok na Abrahámove požehnanie!

 

Strach je emócia, ktorá sa  ozve, keď sa nachádzaš v nebezpečenstve. Je to naučená reakcia človeka, nie vrodená. Môže podnecovať k lepším výkonom, k prekonaniu svojej pohodlnosti alebo samého seba. Môže však pôsobiť i deštruktívne, hlavne ak sa dlhodobo v istých veciach človeku nedarí a prestáva si veriť. Alebo ak máš negatívne skúsenosti, bojíš sa, že to opäť bude zlé. Ale prečo by to malo byť zlé? Veď s každým novým dňom prichádzajú nové výzvy, nové šance a nová nádej. Keď príde strach, nestiahni sa, ani nebuď  agresívny. Áno, aj za agresiou je často ukrytý práve strach. Zrelosť človeka, sa  prejavuje i v prekonávaní deštruktívneho strachu. Ľudia sa boja zmien, ale čo ak tá zmena otvorí nové obzory a prinesie veľa krásnych zážitkov? Čo ak za najbližším rohom, je to, po čom túžiš, pre čo sa formuješ?

Výskumníci zistili, že 4O % vecí, z ktorých máme obavy, sa nikdy nestanú, 30% je v minulosti, s ktorou nepohneš, 12 % sú iné veci, do ktorých ťa nič nie je a 1O % sa vzťahuje na choroby skutočné i tie v predstavách. Výsledok je, že len 8 %, ktorých sa bojíme, by sa skutočne mohli stať. Vedci z Yalskej univerzity identifikovali „gén obáv“ , ktorý možno zdediť, no dá sa prekonať.  V Biblii je údajne až 365x napísané „neboj sa“  – tak sa neboj – ničoho a ver. Ježiš kriesil mŕtvych a sám vstal z mŕtvych. Neexistuje pre neho nič, čo by nedokázal urobiť pre tvoj duchovný rast, ak mu naozaj veríš. „V pokoji sa ukladám a usínam, lebo len ty, Pane, ma nechávaš odpočívať v bezpečí.“ (Ž 4,8).

 

Keď sa Boh predstavil Abrahámovi, urobil tak pod menom El Shadai, t.j. „Zabezpečovaťeľ všetkého“.  Boh je schopný ti dať všetko. No otázka-  osoží ti všetko? A ďalej, musíš veriť, že tvoje túžby sníva i On, aby si pod svoju vieru dal pevný základ. „Môj Boh splní každú vašu túžbu..“ (Flp 4,19).  Tak mu už uver, že spolu dosiahnete tvoj cieľ, že tvoja túžba bude naplnená a hoci by to trvalo aj roky čakania.

Tvoja polovička totiž ešte nemusí byť zrovna na duši uzdravená, prípadne nemá otvorené srdce atď.., no zabezpečí ťa určite a dočkáš sa, lebo Mu veríš, nasleduješ a ľúbiš Ho a On dopraje.

Boh dáva Abrahámovi Zasľúbenú zem (zdroj: google obrázky).

————

 

Pekné piesenky pre krajší deň:

1.Christina Perri – A Thousand Years (Piano/Cello):

https://www.youtube.com/watch?v=QgaTQ5-XfMM&feature=autoplay&list=SP2FCE4EAED0A3000B&playnext=1

2: Over the Ranibow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover)

https://www.youtube.com/watch?v=jzF_y039slk&feature=bf_next&list=SP2FCE4EAED0A3000B

————-

Prajem viac nádeje a dôvery v Otca, v jeho postaranie sa o tvoj život.