Niekto na Teba môže myslieť. .

19. októbra 2012, lucinka, Motivácia pre nezadaných kresťanov

Slovami: „Pýtaš sa, aká je Tvoja cesta k svätosti?

Pýtaš sa, či Ťa Pán povoláva k manželstvu, k zasvätenému životu alebo žiť ako slobodný pre Pána?

Máš odvahu hľadať Božie volanie v Tvojom živote?

…AJ MY!…“ začína úvod webovej stránky modlitebného spoločenstva Angelus s heslom troch mušketierov – Jeden za všetkých, všetci za jedného.

 

Pre toto spoločenstvo, pod záštitou subkomisie pre pastoráciu povolaní pri KBS pod vedením otca biskupa Tomáša Galisa, je charakteristická modlitba Anjel Pána, ktorú sa modlievajú každodenne všetci členovia navzájom za seba. Nimi sú nezadaní hľadajúci kresťania, rehoľníci a manželské páry.

 

Žiadateľ (podmienkou je vek do 35 rokov) „o vstup“ po registrácii na stránke, po schválení a zaradení žiadateľa do spoločenstva, dostáva dvoch patrónov,  ktorí mu pomáhajú v „jeho ceste“ predovšetkým modlitbami príhovoru. Jeden patrón je na nebesiach a jeden na zemi. Ním môže byť rehoľník, rehoľníčka, kňaz, s ktorým môže hľadajúci udržiavať  písomný, e-mailový, ako i osobný kontakt. V prípade, že si však žiadateľ na začiatku neželal žiaden kontakt s patrónom, len modlitebnú pomoc, neskôr to nemôže zmeniť. Členstvo hľadajúceho človeka sa končí až vtedy, ak uzavrie manželstvo, zloží prvé sľuby, prijme diakonské svätenie.. Stáva sa tiež, že niektorí prosiaci o pomoc a duchovné sprevádzanie, potom sami sa z vďačnosti stávajú patrónmi iných. Duchovné sprevádzanie je poskytované zadarmo.

 

Na stránke sú svedectvá a tiež ponuka oznamov o konaní duchovných cvičení, kde človek môže nájsť Boha, seba, vnútorný pokoj, zmysel života…Viac informácií o cvičeniach, ako aj o fungovaní spoločenstva na:  http://www.angelus.sk/

 

(zdroj foto: vonadomova.sk)

 

 

Na záver zopár modlitebných stránok, kde môžete požiadať o modlitbu za váš úmysel/problém:

www.modlitba.sk

www.božiemilosrdenstvo.sk

www.richardcanaky.sk

www.domjudov.sk

www.redemptoristky.sk