Založ si blog

Povzbudenie od Kráľovnej pokoja

Lurdy, Fatima..,- to sú zjavenia, posolstvá Panny Márie, zázračné uzdravenia niektorých pútnikov, ktoré sú uznané cirkevným schválením. A potom je tu Medžugorie, ktorému sa takého ocenenia zatiaľ nedostalo, keďže zjavenia stále trvajú. Cirkev zakazuje púte kvôli zjaveniam, posolstvám však verí tisíce ľudí.

 

Vo františkánskej farnosti sv. Jakuba v dedinke Medžugorje (Bosna a Hercegovina), sa od júna 1981 začala zjavovať na kopci Podbrdo šiestim ľuďom (vizionárom) Panna Mária, ktorá povzbudzuje k modlitbe, k pokoju a prosí o modlitby za kňazov. Medzi nich patria kamaráti Vicka Ivankovič – Mijatovič (nar. 1964), Mirjana Dragičevič- Soldo (1965), Marija Pavlovič – Lunetti (1965), Ivan Dragičevič (1965), Ivanka Ivankovič – Elez (1966) a Jakov Čolo (1971). Niektorí majú každodenné zjavenia, ďalší len v určitých dňoch. Zjavenia sa však nevzťahujú na dedinku, ale na vizionárov, keďže Ivan máva zjavenia aj v Bostone, kde žije s rodinou. Ivan s Vickou dostali aj zvláštnu skúsenosť, keď ich nebeská mama vzala do pekla, očistca i do neba.

 

Pannu Máriu niektoré cirkvi považujú iba za matku Pána Ježiša Krista. Rímsko-katolícka cirkev si ju však ctí ako svoju matku, ako kráľovnú. Vzájomné tolerovanie sa týchto táborov je niekedy ťažké.

 

Cez internet sa obzvlášť v týchto časoch šíria rôzne posolstvá – najmä od istej írskej vizionárky s názvom- Ježiš Kristus varuje ľudstvo, ktoré sú prekladané do slovenčiny a nie sú v súlade s katolíckym učením. Potvrdzuje to vo svojom vyjadrení pre stránku magnificat Mons. Štefan Sečka (biskup). Vo Svätom Písme sa možno dozvedieť, že na konci časov vystúpi mnoho falošných prorokov, ktorí sa budú snažiť poblúdiť veriacich. Prečo teda svieti nádej, pokoj a možná pravda  práve v medžugorskych mnohým ľuďom? Podobne sa šíria cez internet  teda aj tieto z Medžugorja. Sú publikované na viacerých stránkach, ale zdieľajú ich aj jednotlivci napr. na sociálnej sieti facebook. Odpoveď môže poskytnúť za seba iba ten, ktorý verí v ich pravosť a ich obsahu.

Z týchto početnejších posolstiev vyberám jedno, ktoré hľadajúcich môže povzbudiť na ceste životom.

(Kráľovná pokoja, zdroj: magnificat.sk)

 

„Drahé deti! Materinskou láskou vás prosím, dajte mi svoje ruky. Dovoľte mi, aby som vás viedla. Ako matka vás chcem zachrániť od nepokoja, zúfalstva a večného vyhnanstva. Môj Syn svojou smrťou na kríži ukázal, ako veľmi vás miluje. Obetoval sa kvôli vám a vašim hriechom. Neodmietajte jeho obetu a neobnovujte svojimi hriechmi jeho utrpenia. Nezatvárajte si bránu raja. Deti moje, nestrácajte čas. Nič nie je dôležitejšie ako jednota v mojom Synovi. Ja vám pomôžem, pretože nebeský Otec ma posiela, aby sme spolu mohli ukázať cestu milosti a spásy všetkým, ktorí ho nepoznajú. Nezatvrdzujte svoje srdcia. Spoľahnite sa na mňa a klaňajte sa môjmu Synovi. Deti moje, nemôžete bez pastierov. Nech sú každý deň vo vašich modlitbách. Ďakujem vám.“

(Posolstvo Panny Márie, Kráľovnej pokoja,  2. máj 2012)

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175581x
Priemerná čítanosť článkov: 9241x

Autor blogu