Založ si blog

Kto ste. . ?

Tajomstvá duše muža a ženy..  kto by ich nechcel vedieť?

 

Pre človeka je dôležitých veľa vecí a udalostí. Každý z nás ma však jedno spoločné –  chcebyť prijatý a milovaný, prijatá a milovaná. Niekomu stačí vedomie, že je prijatý, prijatá Stvoriteľom tak úžasného vesmíru, iný potrebuje vlastné potvrdenie od blízkej duše. Poniektorí po zlyhaniach vo vzťahoch kapitulujú a ostanú iba s Bohom a priateľmi, alebo osamotení v samote.

 

Keď však chce kresťan vybudovať hodnotný vzťah na pevných základoch, musí mať prv dobrý vzťah s Otcom. Prečo?

O tom rozprávajú  autori knižiek Očarujúca a Divoký v srdci (manželia John a Stasi Eldredge). Tieto knižky vyšli  v slovenskom preklade už v roku 2006. Podľa nich je vzťah k Bohu kľúčový, lebo jedine Boh môže dať odpovede, kto skutočne ste a zodpovedať aj ďalšie vaše otázky duše, ktoré ste možno potlačili, ktoré však vo vás ostali… Môžete si tiež všimnúť ako túžby vášho srdca zapadajú do veľkého božieho plánu.. , .

 

V tomto dnešnom svete sú pokrivené hodnoty,  no svet i tak túži zakúšať ozajstnú krásu žien a ozajstnú silu mužov. Nie sú to rozprávky ale naša hlboká vnútorná túžba. Nejde ani tak o krásu, akú prezentujú medíá, ale o tú skutočnú krásu srdca, vďaka ktorej ste úžasným darom pre svet a ktorá oslovuje aj v dnešnom čase. Tú však v sebe nenájdete bez zodpovedania vašich otázok samotným Bohom. Bez zodpovedania týchto  otázok, môžete ísť zo vzťahu do vzťahu, byť stále viac zranený človek a neskôr i dávať rany na každú stranu. Veľkú rolu o tom akí sme, zohráva samozrejme aj naša minulosť a detstvo. O ranách duše a ich vyliečení rozpráva najmä Očarujúca.

(Zdroj obr.: martinus.sk)

 

Sme stvorení na boží obraz, hriechom sme však padli a neustále padáme a tým sa vzďaľujeme Stvoriteľovi. Kým však žijeme, veľa vecí môžeme ovplyvniť a byť  tak i ozajstným darom pre druhých a najmä pre našu „polovičku“. Potom sa snáď naučíme to, ako urobiť ju/jeho šťastným a byť vzájomne šťastní.

Nikto z nás nie je dokonalý, to však nie je prekážka. Najmä ženské srdce, ktoré potrebuje vedieť aké je krásne a vzácne od svojho milovaného, toho môže vo vzťahu veľa ovplyvniť.  Prebúdzajúca žena /Eva/, ktorá otvára mužské /Adamove/ srdce, je tá, ktorá v ňom prebúdza to najlepšie tým, že sa mu dáva ako žena – niekto kto ponúka svoju vnútornú krásu, svoje skutočné srdce, ktoré je tak zraniteľné. Prebúdzať Adama (srdce) znamená – byť si vedomá vlastnej krásy a zaujať takýto postoj: Potrebujem ho. Verím mu.

Viac o mužskom srdci zistíte v knihe Divoký v srdci.

(zdroj obr.: martinus.sk)

————–

Tieto knihy môžete nájsť v rôznych kamenných obchodoch, ako i internetových kníhkupectváach.  napr. na www.ver.sk  Na tejto stránke nájdete tiež veľa povzbudivých nahrávok, prstene a rôzne veci, ktoré vám môžu pomôcť vidieť a pripomínať vašu hodnotu, smerovanie, pomáhať vo viere, budovať vzťahy s Bohom i ľuďmi, .., .

 

 

 

 

 

 

 

 

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175432x
Priemerná čítanosť článkov: 9233x

Autor blogu