Založ si blog

O Tajomstve nádeje

Priťahujte to, na čo väčšinou myslíte, bez ohľadu na to, či ste si týchto myšlienok vedomí, alebo nie. Tam leží pes zakopaný. (Michael Bernard Beckwith).

Beckwith bol jeden z uvádzaných učiteľov v The Secret filme (Tajomstvo) a spoluautor knihy s rovnakým názvom. Tajomstvo hovorí o múdrosti predkov, ktorí dosiahli úspech vo veciach, na ktorých im záležalo a aj o ich sile pozitívneho myslenia. Podľa knihy či filmu už vopred môžete ďakovať Stvoriteľovi vesmíru, že ste obdarovaní tým, po čom túžite, aj keď to ešte nemáte. Takto si budujete vieru i nádej. Niekedy však napriek snahe pozitívneho myslenia sa veci vôbec nedejú, ako by ste si priali a máte pocit, že ide o nekonečný príbeh a vzdáte to, o čo sa usilujete a možno práve tesne pred cieľom.

 

Pozrite sa na to – naozaj si môžete „veci“ pritiahnuť? Osobne si nemyslím, že po prečítaní tejto inšpiratívnej knihy, alebo po pozretí tohto filmu sa veci vášho života zmenia ako šibnutím čarovného prútika z rozprávky. No už samotný proces (cesta) úsilia o to, po čom túžite, vás veľa môže naučiť, ak ste vnímavý človek a posunúť ďalej a hlavne sa naučíte kúsok pozitívnemu mysleniu, ktorý naozaj robí niekedy zázraky.

 

O takomto myslení je napísaných veľa kníh. Možno ste niektoré i čítali, ale prečo potom  myslíte negatívne a tak i žijete? V prvom rade sú to viaceré médiá, ktoré podsúvajú správy o zločinoch, násilí, relácie o nesprávnych hodnotách atd.. Tieto totiž pútajú pozornosť davovej väčšiny, ktorá potom zmanipulovaná tlačí na ostatných. A pravda, málokomu sa chce vytrčať z davu, a tak sa radšej prispôsobí stádočku. Avšak svet ovplyvnili takmer vždy jedinci, ktorí šli svojou nevyšliapanou cestou, aj napriek tlaku ostatných, že budú neúspešní …, a títo jedinci veru mysleli pozitívne.

 

Myslíte, že pozitívne myslenie môže fungovať len po istú hranicu, a potom skončí jeho účinok prevalcovaný okolnosťami? Veď tú realitu si vytvárame sami. Vždy na počiatku každého činu je predsa impulz – myšlienka. Ak budete vytvárať pozitívnejšie myšlienky o sebe, akí chcete byť, postupne sa na takých budete podvedome a potom i navonok meniť. Ak ich budete utvárať o iných ľuďoch, postupne ich začnete vidieť v lepšom svetle. A ak ich budete vytvárať o veciach o ktorých snívate, časom prídu ľudia, rôzne ponuky, pretože ste verili, že prídu. Napr. ak veríte, že sa nebude dariť, lebo ste veľakrát zlyhali, a veríte tomu naozaj, tak sa to bude tak i diať. Nebude to veru inak a ešte si aj od seba odradíte iných ľudí, lebo pesimizmus len málokto zvláda dlhodobo u iných. Každý ma sám robiť čo zo sebou a svojimi problémami, aby nevyhorel, nieto ešte pomáhať pesimistom za vatikánsku menu. Každý človek potrebuje vypočuť, nakopnúť, motivovať, no musí si uvedomiť, že tú silu a nádej musí nájsť vo svojom vnútri. Boh ich  totiž každému dal, už len ich „vykopat“.

 

Odporúčam – nájdite si piesne, citáty, obrázky, filmy, čokoľvek, čo vás konkrétne motivuje vo vašom sne, v jeho realizácii a dodáva vám silu a hlavne nádej a pripomínajte si to, verte tomu, že časom to príde a tešte sa na to a ono to, verím, že raz naozaj príde a zatiaľ sa formujte „na ceste.“ Jednu  peknú motivačnú pesničku (od speváčky Janais) pridávam. Príjemné počúvanie a veľa nádeje a vnútornej sily prajem.

https://www.youtube.com/watch?v=_tqHvFVoz9c

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175589x
Priemerná čítanosť článkov: 9242x

Autor blogu