Založ si blog

Od zajtra budem smutný, až od zajtra

Človek bol stvorený na obraz Boha. Preto, keď Ho chceš vidieť, pozri sa na svojho blížneho. Ako často však na to zabúdame a správame sa k sebe dosť zle a hlavne vidíme len to zlo. Možno si povieš, mám svoj kríž, svoje ťažkosti a problémy a ako by som ešte mal vidieť to dobré v tak zlom a nesympatickom inom človeku? A predsa, každý človek má v sebe aspoň niečo dobré, čo len treba nájsť a potom na tom stavať.

 

Raz dávno som počula príbeh, ako sa ktosi sťažoval Pánu Bohu, že jeho kríž je tak ťažký, a že najmä tí ľudia, ktorými je obklopený, sú tak falošní, tak zlí, sebeckí a tak mu ubližujú a tak radšej ostáva sám. Boh to počul a dal mu možnosť výberu iného kríža.

Muž vo sne vstúpil do miestnosti plnej krížov a začal si prezerať rôzne kríže – železné, drevené, zlaté ….,

Každý sa mu však zdal akýsi priťažký, dokonca aj tie zdanlivo najmenšie. Celý smutný napokon vzadu v miestnosti našiel jeden, ktorého váhu dokázal pomerne dobre niesť.  Išiel s ním k Pánovi. „Našiel som si miesto svojho teda tento“ – ukázal spokojne.  Boh na to : – „A vieš, že to je presne ten istý kríž, s ktorým si tu prišiel?“. Muž potom spoznal svoj kríž a uznal, že Boh vie čo robí, a že dáva človeku naozaj na plecia len toľko, čo dokáže naozaj uniesť a nie viac.

 

Aj tento kríž samoty (a  vôbec každý  iný kríž) raz skončí, lebo všetko raz skončí. Aj to nám môže byť útechou. Počas cesty sa však vždy nájdu Šimonovia a Veroniky, ktorí nám kúsok uľahčia našu púť púšťou. A prídu oázy a napokon skončí aj samotná púšť, v ktorej sa práve nachádzame. Preto by sme nemali byť smutní a nebrániť sa možno ďalšej životnej lekcii, ktorá formuje náš charakter počas putovania. Veľkým povzbudením je mi táto básnička:

 

Od zajtra budem smutný, až od zajtra.

Ale dnes budem spokojný.

Prečo mám byť smutný? Prečo?

Preto, že fúka nepriaznivý vietor?

Prečo by som mal dnes

bedákať nad zajtrajškom?

Možno zajtra bude pekne, možno bude jasno.

Možno zajtra bude zasa žiariť slnko.

A nebude tu nijaký dôvod na smútok.

Od zajtra budem smutný, až od zajtra.

Ale dnes budem spokojný

a každému smutnému dňu poviem:

Od zajtra budem smutný.

Dnes nie.

(báseň chlapca, ktorá sa našla v gete roku 1941).

(zdroj obrázku: scrabbookpages.com)

Pamätaj, iba Boh môže dať ozajstnú lásku, ale ty môžeš učiť milovať..  a prísť do oázy. Plakať s plačúcimi, radovať sa s radujúcimi, venovať úsmev aj keď ti je smutno, povedať blízkym a priateľom, že ich máš rád a že ich potrebuješ, …  Sme totiž anjeli s jedným krídlom. Lietať môžeme len v objatí.

 

 

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175586x
Priemerná čítanosť článkov: 9241x

Autor blogu