Založ si blog

Želám ti. .

Želám ti anjela, ktorý ťa chytí za ruku, keď sa budeš báť, aby si nespadol do svojej opustenosti.

(zdroj foto: anjel-mesta, fotky.sme.sk)

 

Želám ti, aby si našiel to, čo potrebuje tvoja duša, aby ti nezačala chradnúť.

Želám ti, aby si sa neutopil vo svojich starostiach, aby sa hnev a zármutok neobrátili proti tebe, ale aby ti dali silu oslobodiť sa od nepríjemnej minulosti.

Želám ti anjela, ktorý sa ťa uzdravujúco dotkne a dovolí klíčiť nádeji tam, kde sa zdá byť všetko stratené.

A.L. Balling (Želám ti anjela)

 

„Anjeli sú sprievodcami na našej ceste, ktorí hľadia na Božiu tvár“ .Anjeli, ktorí nás obklopujú, keď sa modlíme spájajú nebo so zemou“ (Anselm Grun)

——————

 

Želám ti silu pre čas, keď budeš sám


 

Človek je spoločenský tvor, povedali už v antickom Grécku. Nehodí sa na život v samote.

 

Mnísi ranného kresťanstva odišli dobrovoľne do púšte. Chceli sa zrieknuť všetkého, aby patrili úplne Bohu.  Nie každému sa to podarilo a nemálo z nich sa stalo vrtošivými. Neskôr prišli iní mnísi, ktorí postavili  kláštory  a záležalo im na kontakte s blížnymi. Dnes vieme, že len málo ľudí znesie totálnu samotu. Takmer všetci potrebujú niekoho blízkeho, blížnych.

 

Napriek tomu, aj vo dvojici alebo v spoločenstve sme často celkom sami. Pre takýto čas opustenosti  ti želám veľa sily a požehnania. Niekedy však potrebujeme byť sami. Je to čas, v ktorom sa priblížime sami sebe. Sú to hodiny hlbokej vnútornej samoty, keď sa s nikým nestretneme.

 

Možno potrebujeme byť osamotení, ako vtedy, keď sme boli deti. Dospelí okolo nás prechádzali, zaoberajúc  sa množstvom vecí, ktoré sa zdali byť dôležité a veľké, lebo tí veľkí vyzerali byť zanietení, hoci  my sme nepochopili nič z toho, čo robili.

 

Možno má básnik pravdu, keď nazýva takúto samotu veľkou a svätou, bohatou, čistou a širokou „ako  prekvitajúca záhrada.“

 

Takáto samota však nesmie človeka úplne ohradiť, urobiť z neho nepríjemného a ohraničeného čuddáka“. Musí sa stať úrodnou pôdou pre naše duchovné dozrievanie.

 

Želám ti odvahu, keď ťa navštívi samota, ktorú ty sám nepremôžeš. Želám ti vieru, nádej a lásku, ktorá ti pomôže vrátiť sa domov do spoločenstva ľudí, ktorí ťa majú radi. (A. L. Balling)

„Aby bol človek šťastný, musí udržovať dva úzke vzťahy: jeden – vertikálny – s Bohom a druhý  – horizontálny  – s blížnymi.“ (Fulton J.Sheen)

 

 

 

 

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175590x
Priemerná čítanosť článkov: 9242x

Autor blogu