Založ si blog

Adopcia srdca

 

Možno ste už prispeli nejakej charitatívnej zbierke finančným príspevkom alebo vecným darom a hrialo vás pri srdci. A možno ten pocit z dobrého skutku neskôr vystriedalo sklamanie, ak ste sa dozvedeli, že váš dar bol použitý inak. Dať teda voľačo z nadbytku alebo radšej nič? Komu možno veriť?

Dovoľte, aby som vám predstavila dobročinnú akciu Pallotínov s názvom Adopcia srdca. Tento projekt vznikol ako reakcia na genocídu v Rwande (r. 1994), kde zahynulo okolo milióna ľudí a mnohé deti ostali bez rodičov a strechy nad hlavou. Dnes sú do projektu zaraďované buď veľmi chudobné deti, alebo siroty a polosiroty, ktoré prišli o rodičov pre civilizačné choroby. Jedná sa o miesta v Afrike, Indii, Brazílii a na Filipínach.

 

Funkcia adoptívneho rodiča

Misijný sekretariát veľmi víta pomoc od ľudí, ktorí chcú pomôcť týmto deťom. Ponuka mať „adoptívneho černoška“ na diaľku láka viacerých veriacich. Slobodný nezadaný kresťan, túžiaci po dieťati, si takto môže spríjemniť osamelosť a urobiť radosť dieťaťu, ktoré sa mu nemá ako odvďačiť. Dieťa je možné i  navštíviť, ale to na úkor vlastných financií.

 

V skratke – rodič dostane  kópiu rodného listu i fotku dieťaťa, s ktorým komunikuje formou písaných listov. V nich sa snaží byť dieťaťu povzbudením a zároveň mu píše o sebe. Preklady zabezpečujú rehoľníci.  „Adoptívny rodič“ okrem listov poskytuje dieťaťu 192 Eur za rok, v ktorom sú zahrnuté náklady na vzdelanie, stravu i lekársku starostlivosť. Platba je buď jednorazová alebo v splátkach. Do „adopcie“ uzatváranej na rok (v prípade záujmu je možnosť predĺženia) sa zapájajú jednotlivci, ale cesta je otvorená i pre rodiny, firmy, či spoločenstvá.

 

 

–––––-

Názov rehole Pallotínov (Spoločnosti katolíckeho apoštolátu) je odvodený od mena zakladateľa sv. Vincenta Pallottiho, žijúceho v Ríme v 19.-tom storočí. Tento kňaz sa venoval mládeži, vojakom, väzňom.., a spovedali sa u neho kardináli i pápež.

Súčasné spoločenstvo sa vo svete venuje modlitebným skupinám, ťažko chorým, drogovo závislým, ako i misijnej činnosti.  Na Slovensku šíri úctu k Božiemu milosrdenstvu, vydáva časopis Echo z Afriky a iných kontinentov, stará sa  o benediktínsky kláštor a kostol v Hronskom Beňadiku i o výstavu pápežských darov zosnulého Jána Pavla II. v Spišskej Novej Vsi, a mnoho ďalšieho. Nájsť ich môžete v Smižanoch, Spišskej Novej Vsi, Predajnej, Hronskom Beňadiku, ako i v Michalovciach.

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175424x
Priemerná čítanosť článkov: 9233x

Autor blogu