Založ si blog

Príjemné miesto pre slobodných kresťanov

Kto sa niekedy ako slobodný kresťan s hodnotami, ktoré sa snaží dodržiavať,  cítil osamelý, neprijímaný, nepochopený a hlavne nemilovaný, bude mať vždy na pamäti svoju cestu a pochopí podobne „skúšaných“.  Je to  čas hľadania Boha, seba, svojej životnej dráhy, kde tu  popretkávaný náznakmi nádeje.  A práve tú sa  snažia poskytnúť stretnutia na Orave,  konané v mestečku Dolný Kubín.

 

O tomto území napíšem iba to , že sa  rozprestiera sa na severozápadnom Slovensku (Žilinský kraj) a známe je riekou s rovnakým názvom, Oravským hradom, ako i Múzeom oravskej dediny v Zuberci. S lokalitou sa spájajú mená ako Pavol Országh Hviezdoslav, Ján Vojtaššák atď. Zo súčasných osobností je to napr. Miroslav Mikolášik.

 

 

 

Vyhľadávané stretnutia

Dolnokubínčania môžu občas zaregistrovať  víkendový príliv mladých ľudí, ktorí sa  stretávajú  v Aktivcentre za účelom zoznámenia, priateľstiev i hľadania hodnotnej čistej lásky.  Akcie pre odvážnych slobodných kresťanov nad 25 rokov nesených v slovách z Písma:

 

Iz 43, 19 Hľa, ja robím čosi nové, teraz to klíči, nebadáte?

sa konajú raz za pár mesiacov. Skoky do neznáma, s riskom sklamania, no i nádejou absolvujú  prevažne ženy, no nechýbajú rozhodne ani sympatickí mladí muži.   Posledné stretko sa konalo ani nie pred týždňom.  Program zahŕňal ako vždy turistiku, kde by sa mal prejaviť charakter, rôzne hry, sv. omšu,  ako i prednášku a povzbudenie od kresťanského manželského páru,  tiež posedeníčko v reštaurácii.  Toto nateraz posledné stretnutie bolo obohatené aj o kolotoče i o koncert skupiny Polemic v rámci jarmočného programu mesta, čo bola naozaj príjemná aktivita, ktorá zbúrala bariéry medzi nepoznanými sa.

 

Organizátorka Petra Jurčáková odviedla kus práce, ktorá ju usudzujem,  „nabíja dobrým pocitom“ z pomoci mladým, kt. sa nemôžu nájsť.  Veľkou hodnotou sú novovzniknuté priateľstvá medzi účastníkmi, kde mladý človek môže len získať.

O pozitívnom Hip-hop(e)

02.10.2013

Nech sa ti darí, nech si šťastný, nech nemáš nepriateľov,nech ťa nezasiahne zlá vôľa, život máš pred sebou.. – znie v optimistickej piesni Nech sa darí od rapera, textára a producenta Lukáša Lacka (Suvereno).https://www.youtube.com/watch?v=18LlGQy5sbs. Lacko bol členom bratislavskej skupiny 2H+, ktorá vydala v roku 2005 album Taktomalobyťataktobude . Neskôr pôsobí ako [...]

Delfini vplyv na človeka

02.10.2013

Človek od dávna skúmal prírodu a inšpiroval sa ňou. Skúšal získať, čo mu chýbalo. Usiloval o krídla a o schopnosť lietať. Inšpiráciou pre život sa mu však stali aj iné tvory než vtáky, napríklad plávajúce cicavce vyžarujúce radosť – delfíny. V Staroveku tieto spoločenské tvory žijúce v skupinách najrozličnejšieho zloženia, (buď jedno pohlavie, alebo [...]

Zaujimavý knižný tip pre nezadaných kresťanov

20.01.2013

Objavila som túto knižnú recenziu, ktorú zdieľam v celku prekopírovanú zo ženského kresťanského občasníka Miriam. Knihu som nečítala, no k téme o ktorej píšem, sa veľmi hodí. Astrid Eichlerová: Povolání k životu BEZ MANŽELSTVÍ – naděje pro nezadané Mohu jako nezadaný člověk vést plnohodnotný život? (Návrat domů, Praha 2009, 77 s.) [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

lucinka

Teší ma písať o akciách pre slobodných kresťanov a "články", kt. slúžia na poukázanie hodnôt a na povzbudenie, pomoc, potešenie, nádej. Ďakujem komentujúcim aj za niektoré napísané hlúposti a podané negatíva. Svoj život chcem však žiť hodnotne a s optimizmom. Preto, pokiaľ vás niektorá myšlienka z mojich "článkov" pozitívne oslovila , resp. posunula ďalej, ďakujem, že mi napíšte svoju referenciu súkromne na tento blog alebo na e-mail. Želám Vám veľa úspechov v láske, i celkovom živote. :) V zhrnutí, blog je určený na povzbudenie pre nezadaných kresťanov, ale i pre potešenie duše každého človeka s otvoreným srdcom. Príjemné čítanie :) ---------------- 1.www.youtube.com/watch?v=jzF_y… (Over the Rainbow/Simple Gifts (Piano/Cello Cover) - ThePianoGuys) 2.www.youtube.com/watch?v=DKC-l… (Me and My Cello - Happy Together (Turtles) Cello Cover - ThePianoGuys)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 175548x
Priemerná čítanosť článkov: 9239x

Autor blogu